THEMA

WAARSCHUWING FISCUS: CONTROLEER VOORLOPIGE AANSLAG EXTRA GOED

De fiscus roept ondernemers en burgers op de gegevens van de voorlopige aanslag 2021 extra goed te controleren. De Belastingdienst start deze week met het versturen van de voorlopige aanslagen. De gegevens die worden gebruikt zijn gebaseerd op de voorlopige aanslag 2020 of de laatste definitieve aanslag.

Extra belangrijk

Omdat de kans dat er iets is veranderd op persoonlijk en financieel vlak groter is vanwege de pandemie, is het extra belangrijk de gegevens goed te checken melde de fiscus afgelopen vrijdag. 2020 is door de coronacrisis een bijzonder jaar.

Mensen zijn bijvoorbeeld hun baan kwijtgeraakt. Of zzp'ers een deel van hun inkomen. Dit heeft allemaal invloed op voorlopige aanslagen. Wanneer men deze wijzigingen niet doorgeeft zal de voorlopige aanslag gebaseerd worden op achterhaalde gegevens, schrijft RTL.

4,2 miljoen

Dit zal bij de definitieve aanslag worden rechtgezet maar kan er wel toe leiden dat men in de tussentijd bij bijvoorbeeld de maandelijkse teruggave te veel of te weinig terugkrijgt. Omdat het vervelend kan zijn om teveel ontvangen bedragen te moeten terugbetalen of bijbetalen vraagt de Belastingdienst altijd om de gegevens goed te controleren.

Er zullen de komende tijd meer dan 4,2 miljoen voorlopige aanslagen worden verstuurd. Bij hoeveel mensen er in financieel opzicht iets is gewijzigd vanwege de coronacrisis is niet natuurlijk niet bekend. De fiscus ziet vermoedelijk de bui al hangen. Vandaar de waarschuwing van afgelopen vrijdag, aldus RTL.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post