THEMA

WERKENDEN ZO GOED ALS TERUG OP RECORDNIVEAU

Het aantal werkenden is bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Vlak voor de coronacrisis, in januari 2020, waren er een recordaantal werkenden. In februari 2021 zijn we bijna weer terug op dat niveau.

Jongeren

Vanaf het begin van de coronacrisis tot mei daalde het aantal werkenden, mensen met een baan of zelfstandigen, nog met 184.000. Daarna groeide het aantal werkenden langzaam weer, vooral onder de groep 25 tot 45 jaar. Onder jongeren neemt het aantal werkenden intussen alleen maar af. Zij zijn het hardst getroffen door de coronacrisis. Niet heel gek want behalve de supermarkt zijn er weinig plekken waar jongeren momenteel terecht kunnen voor werk.

Werkloosheid

De werkloosheid in Nederland bedraagt volgens het CBS momenteel 3,6% van de beroepsbevolking, ofwel 340.000 mensen. De afgelopen drie maanden daalt de werkloosheid gemiddeld met 13.000 per maand en komen er 16.000 werkenden bij. Een lagere werkloosheid betekent ook minder werkloosheiduitkeringen. Deze daalde in februari dan ook met een 1% tot 286.000.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post