THEMA

DGA

Dit thema geeft een adviseur van DGA’s een overzicht van onderwerpen die hun klanten kunnen raken, handig bij elkaar met blogs, whitepapers en actualiteiten.

Dga’s met coronasteun moeten oppassen met WKR

Dga’s die coronasteun ontvangen moeten oppassen met het gebruiken van de werkkosten regeling. Dit is mogelijk een verboden bonus.

De gebruikelijkheidstoets binnen de verhoging van de vrije ruimte

Via de zogeheten ‘vrije ruimte’ van de fiscale werkkostenregeling (WKR) is het voor werkgevers mogelijk om onbelaste vergoedingen te verstrekken aan werknemers. De gebruikelijkheidstoets bepaalt wat wel en niet in de vrije ruimte mag worden onder...

Hema zette fiscale constructie op om schuldeisers op afstand te houden

De eigenaar van Hema heeft een fiscale constructie opgezet om schuldeisers ervan te weerhouden Hema in te lijven. Marcel Boekhoorn wil zo zijn onderhandelingspositie versterken.

Nieuw in het assortiment eigenwoningregeling: de betaalpauze

Sinds de coronacrisis kennen we wéér een nieuw begrip binnen de eigenwoningregeling: de betaalpauze. Het gaat om een tegemoetkoming voor eigenwoningbezitters die als gevolg van de coronacrisis in betalingsproblemen komen of zijn gekomen.

Tegenstrijdige oproep staatssecretaris om geen dividenden uit te keren

Het uitkeren van dividenden kan volgens de staatssecretaris de liquiditeitspositie van bedrijven verzwakken. Hij roept op om voorlopig geen dividenden uit te keren. Deze oproep is opmerkelijk, omdat het op gespannen voet staat met het aangekondigde w...
BeheerderDGA