THEMA

BELASTINGDIENST START CAMPAGNE KINDEROPVANGTOESLAG

De Belastingdienst is begonnen met een voorlichtingscampagne voor de kinderopvangtoeslag. Ouders krijgen het advies om hun gegevens regelmatig te controleren en eventueel te wijzigen. De campagne is deel van een pakket maatregelen om de dienstverlening te verbeteren, meldt het ministerie van Financiën.

Goed moment voor controle gegevens

Het begin van een nieuw schooljaar is voor ouders een goed moment om hun informatie te controleren. De situatie van ouders met jonge kinderen verandert regelmatig: een aanpassing van het aantal werkuren, een ander salaris of een verandering van het aantal uren kinderopvang. Die veranderingen moeten op tijd worden doorgegeven, zodat het voorschot niet te laag of te hoog is. Dat voorkomt verrassingen als er na verloop van een jaar wordt vastgesteld op hoeveel toeslag de ouders recht hadden, aldus het ministerie in een toelichting.

In 2018 ontvingen bijna 225 duizend ouders het juiste voorschot. Bij ruim 255 duizend ouders was het voorschot te laag. Ze kregen later alsnog extra kinderopvangtoeslag betaald. Bijna 129 duizend ouders kregen juist een te hoog voorschot en moesten een deel terugbetalen aan de fiscus.

Drukste fase van hun leven

“Omdat ouders met jonge kinderen in de drukste fase van hun leven zitten en daardoor al snel kunnen vergeten wijzigingen door te geven, gaan we hen hier op logische momenten in het jaar aan herinneren. Zoals nu, wanneer de scholen net zijn begonnen,” zegt programmadirecteur Vernieuwing Dienstverlening Toeslagen Inge Groeneveld. De campagne is te zien op radio, televisie, in gedrukte media en online.

Ouders kunnen hun gegevens controleren en wijzigen via de app Kinderopvangtoeslag, die in juli is geïntroduceerd. Ze kunnen via de app ook een seintje krijgen voor de controle. Sinds de introductie zijn bijna 16 duizend wijzigingen doorgegeven via de app. Ouders kunnen daarnaast ook gebruik maken van Mijn toeslagen op toeslagen.nl.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post