THEMA

BENELUX GAAT SAMENWERKEN OM FISCALE FRAUDE TE BESTRIJDEN

In een brief aan de Tweede Kamer laat staatssecretaris Menno Snel weten dat Nederland, België en Luxemburg samen de strijd tegen fiscale fraude aangaan. Het aanpakken van fiscale fraude begint bij de nationale Belastingdienst, maar de aanpak stopt niet bij de grens. Daarom gaan de Benelux-landen samenwerken.

Landsgrenzen

Vaak maken fraudeurs gebruik van de landsgrenzen om zo hun criminele activiteiten te verbergen. Om dit te kunnen bestrijden is een internationale samenwerking van belang. In de overeenkomst die is getekend, zijn verschillende onderwerpen opgenomen die de landen willen bestrijden.

Verschillende werkvormen

Zo worden er digitale projecten opgestart die automatische uitwisseling van informatie mogelijk maken. Daarnaast gaan de landen samen studies uitvoeren om nieuwe fraudeverschijnselen te detecteren. Ook worden ervaringen gedeeld en gaat de Benelux scherp de Europese ontwikkelingen op fiscaal gebied in de gaten houden.

Hoog strategisch overleg

Minimaal één keer per jaar wordt er op hoog niveau strategisch overlegd hoe de landen samen verder gaan bij de aanpak van fiscale fraude. Met deze samenwerking willen de drie landen een voorbeeld zijn binnen de Europese Unie als het gaat om de aanpak van fiscale fraude.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post