THEMA

BREXIT-BEDRIJVEN TREKKEN NAAR NEDERLAND

Door de brexit doen meer financiële instellingen een aanvraag voor een Nederlandse vergunning. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) kreeg de afgelopen zes maanden 35 aanvragen en zogenoemde conceptaanvragen binnen. Daarvan waren er zo'n twintig van bedrijven die vanwege het voorgenomen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU de oversteek naar het Europese vasteland willen maken.

Betaalrichtlijn PSD2

Van de bedrijven die weg willen uit Londen, ging het in zo'n vijftien gevallen om bedrijven die betaaldiensten aanbieden. Ook verhuisde een flink aantal beleggingsondernemingen naar Nederland, stelt DNB. Daarvoor geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de vergunningen uit.

Betaalinstellingen waren sowieso enthousiast over de Nederlandse markt. Dat komt onder meer door de nieuwe betaalrichtlijn PSD2, meent DNB. Volgens die regels kunnen consumenten andere bedrijven dan hun bank toegang geven tot hun betaalgegevens. Ook kunnen bedrijven betalingen verrichten namens klanten. In totaal leverde dat zo'n tien aanvragen op.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post