THEMA

EUROPEES MONETAIR BELEID: FISCAAL STIMULERINGSPAKKET ALS OPLOSSING?

Volgens beleggers hebben de landen in Europa een economische stimulans nodig. Alleen met monetaire stimulering van de ECB redden we het niet, zo denken de experts. Een interessante mogelijkheid om de Europese economie te stimuleren wordt voorgesteld in een opinie op NRC.nl: door het introduceren van fiscale stimuleringspakketten.

Wat doet Berlijn?

Europees gezien, is het belangrijk wat Duitsland doet. Een aanwijzing dat Duitsland - en de rest van Noord-Europa - mogelijk al werkt aan een fiscaal stimuleringspakket, ligt in een bericht over Nederlandse plannen. RTL Nieuws publiceerde namelijk recent over de geruchten dat Nederland voor €50 miljard zou willen investeren in grootschalige stimuleringen, zoals voor infrastructuur en onderwijs. Hiervoor zal dan veel geleend moeten worden.

De gedachte is dat Nederland zoiets niet zou doen zonder toestemming vanuit haar buurland Duitsland. Dat zou erop kunnen wijzen dat ook Duitsland aan dergelijke fiscale stimuleringspakketten denkt en dat dit een soort regioplan zou kunnen worden.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post