THEMA

JASPER WESSELING WORDT DIRECTEUR-GENERAAL FISCALE ZAKEN BIJ FINANCIËN

Jasper Wesseling wordt de nieuwe directeur-generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën. Als directeur-generaal Fiscale Zaken wordt Wesseling verantwoordelijk voor het beleid van het belastingstelsel en douanewetgeving. Ook is de directeur-generaal Fiscale Zaken opdrachtgever van de Belastingdienst.

Jasper Wesseling

Wesseling is sinds oktober 2017 directeur Algemene Fiscale Politiek en tevens plaatsvervangend directeur-generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën. Daarvoor was hij onder andere directeur Innovatie en Kennis en tevens plaatsvervangend directeur-generaal Bedrijfsleven en directeur Ruimtelijk-Economisch Beleid bij het ministerie van Economische Zaken.

Reorganisatie fiscus

De benoeming van Wesseling is het gevolg van een reorganisatie die in gang gezet is door een reeks debacles bij de Belastingdienst. Voormalig directeur-generaal Jaap Uijlenbroek heeft plaats gemaakt voor drie nieuwe directeuren. Een voor Toeslagen, Douane en de Belastingdienst. Wesseling is nu aangewezen voor het onderdeel Douane. Eerder werd José Lazeroms interim directeur-generaal van de Belastingdienst en Rob Kerstens interim directeur-generaal Toeslagen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post