THEMA

KAMERLEDEN VRAGEN OM UITSTEL VAN BETALING BTW NA STORING

Eind vorige week kregen ondernemers uitstel voor de BTW-aangifte. Vanwege een storing was het niet mogelijk om vrijdag de aangifte in te dienen. Alle ondernemers is uitstel van aangifte verleend tot 7 augustus. De betaling van de aangifte moest wel op tijd worden gedaan meldde de fiscus. Daar zijn verschillende Kamerleden het niet mee eens.

Gedupeerde ondernemers

Helma Lodders (VVD), Pieter Omtzigt (CDA), Steven van Weyenberg (D66) en Eppo Bruins (CU) hebben hierover maandag schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris Hans Vijlbrief. "Klopt het dat u alle ondernemers generiek uitstel verleend heeft tot 7 augustus voor het doen van btw aangifte over het tweede kwartaal van 2020 en dat u voor een na 31 juli gedane btw-aangifte geen boete op zal leggen?", aldus de Kamerleden.

Ze vervolgen met: "Bent u bereid ervoor te zorgen dat ondernemers, die te laat aangifte doen, ook uitstel krijgen van de betalingsverplichting tot 7 augustus en geen boete op te leggen dan wel kwijt te schelden indien de betalingen geheel of gedeeltelijk niet voor 7 augustus hebben plaatsgevonden? Of gaat het kabinet dan op andere wijze voorkomen dat deze ondernemers gedupeerd worden? Zo nee, waarom niet?"

Omtzigt op Twitter

Pieter Omtzigt liet vrijdag al via Twitter weten het echt treurig te vinden als juist de groep ondernemers die geen Corona uitstel hebben gevraagd een boete zouden krijgen vanwege een mislukte software update van de Belastingdienst. Hij voegde daaraan toe dat het hem ook niet verstandig lijkt een update uit te voeren op de dag dat een grote groep mensen (btw) aangifte doet.

Omtzigt twitterde er in campagne-modus nog bij dat "Het CDA vindt dat een betaling die een paar dagen te laat is, niet moet leiden tot een boete!"

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post