THEMA

MKB EN VNO-NCW POSITIEF OVER MAATREGELENPAKKET CORONACRISIS

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn positief over het pakket met extra maatregelen voor de conoracrisis. De ondernemersorganisaties hopen dat het pakket op korte termijn merkbaar ondersteuning bieden. Als dat niet het geval is, zijn er misschien aanvullende maatregelen nodig, melden de organisaties in een eerste reactie op het pakket.

Ondersteuning voor kleine en grote ondernemers

“Het kabinet onderneemt goede aanvullende stappen om ondernemers van heel klein tot groot te ondersteunen nu de coronacrisis zo hard doorzet,” reageren MKB-Nederland en VNO-NCW. Samen met andere sociale partners namen ze deel aan het crisisoverleg met de overheid. Voorstellen om de schade voor de economie en werkgelegenheid te beperken, zijn terug te zien in de maatregelen.

De organisaties zijn onder meer positief over de versoepelde werktijdverkorting, waar ondernemers met terugwerkende kracht tot 1 maart gebruik van kunnen maken. Het is vooral belangrijk voor sectoren waar bijna de hele omzet wegvalt door de coronacrisis. Het is goed dat de regeling ook geldt voor flexwerkers, schrijven ze.

Compensatie voor horeca- en cultuursector

MKB-Nederland en VNO-NCW noemen daarnaast de versnelde inkomensondersteuning voor zelfstandige ondernemers en de aangekondigde compensatieregeling voor de sectoren die extra hard zijn getroffen. “Zeker nu voor veel – zelfstandige – ondernemers in bijvoorbeeld de horeca- en cultuursector de inkomsten volledig wegvallen, zijn dit goede eerste stappen. Daarnaast is het goed dat alle getroffen ondernemers eenvoudiger uitstel van belasting kunnen aanvragen.”

Korte termijn verlichting belangrijk

Volgens de twee ondernemersorganisaties is het belangrijk dat deze maatregelen en bijvoorbeeld de financieringssteun op korte termijn voor verlichting zorgen. “Met verschillende specifieke sectoren en het kabinet moeten we kijken wat misschien extra nodig is of waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd om zaken te versnellen,” aldus de ondernemersorganisaties. Extra maatregelen kunnen altijd aan het pakket worden toegevoegd.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post