THEMA

MKB-NEDERLAND: VRIJGEKOMEN GELD DIVIDENDBELASTING MOET NAAR ONDERNEMERS

Als de afschaffing van de dividendbelasting van tafel gaat, wil MKB Nederland dat het geld dat daarmee vrijkomt wordt benut om de lasten voor ondernemers omlaag te brengen. Voornaamste argument van de belangenorganisatie is dat de lasten voor het mkb nog altijd een stijgende lijn laten zien en ondernemers meer ruimte nodig hebben voor investeringen in zaken als digitalisering en verduurzaming.

‘Niet voldoende’

Volgens MKB-Nederland wordt er wel naar het bedrijfsleven geluisterd met de verlaging van vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting, maar is het niet voldoende. Bovendien komen ondernemers met een bv er in de huidige kabinetsplannen bekaaid vanaf, met de zogenoemde dga-taks voor lenen uit de eigen bv en de verhoging van het box 2-tarief.

Echte lastenverlichting

Nu de economie aantrekt en de overheidsfinanciën sterk verbeteren dankzij belastingmeevallers, moeten alle ondernemers kunnen profiteren van echte lastenverlichting, vervolgt MKB-Nederland. Alleen dan krijgen ze de noodzakelijke ruimte om te investeren in groei, werkgelegenheid en in grote uitdagingen zoals digitalisering, verdere verduurzaming en internationalisering.

Het kan beter

De voorzitter van MKB-Nederland vindt daarnaast dat het kabinet de geplande verhoging van het box 2-tarief moet terugdraaien, dat de zogenoemde dga-taks moet worden geschrapt en de vennootschapsbelasting verder omlaag moet. “Dat en meer leg ik bij het kabinet op tafel. Het moet en kan beter voor ondernemers.”

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post