THEMA

NEDERLAND EN CURAÇAO SLAAN HANDEN INEEN TEGEN BELASTINGONTWIJKING

Nederland heeft met Curaçao nieuwe afspraken gemaakt in de strijd tegen belastingontwijking- en ontduiking. Er komt zo snel mogelijk een wetsvoorstel om anti-misbruikmaatregelen op te nemen in de belastingregels tussen beide landen. Daarmee zal de belastingregeling gaan voldoen aan de internationale standaarden in het kader van de aanpak van belastingontwijking.

Aruba en Sint-Maarten

Ook met andere eilanden van het Koninkrijk, namelijk Aruba en Sint-Maarten is afgesproken om de belastingregelingen in lijn te gaan brengen met de internationale standaarden om belastingontwijking te bestrijden.

BEPS-project

De drie eilanden hebben ook aangegeven te gaan voldoen aan alle internationale afspraken op het gebied van informatie-uitwisseling en de standaarden uit het zogeheten BEPS-project van de OESO en G20 tegen belastingontwijking.

Antimisbruikbepalingen

In de belastingregeling tussen Nederland en Curaçao zullen antimisbruikbepalingen worden opgenomen die voorkomen dat de voordelen van het verdrag enkel worden gebruikt om belastingheffing te ontwijken. Bij dergelijk oneigenlijk gebruik of misbruik vervalt de mogelijkheid om een beroep te doen op de voordelen van de belastingregeling.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post