THEMA

ONDERNEMERS KRIJGEN DIRECT UITSTEL VAN BETALING

Ondernemers die per brief om uitstel vragen zonder aanvullende voorwaarden krijgen het uitstel per direct. Het gaat om drie maanden uitstel van betaling van loonbelasting, vennootschapsbelasting en btw. Dat heeft staatssecretaris Hans Vijlbrief donderdag besloten.

Bureaucratie

De mogelijkheid tot uitstel is vorige week al ingevoerd. Maar een aanvullende verklaring van een accountant of branche-organisatie was daarbij nodig. Daarin moest worden aangegeven dat het uitstel aangevraagd wordt vanwege het coronavirus. Bijvoorbeeld door het wegblijven van klanten, schrijft het FD.

Afgelopen woensdag werd een motie van Thierry Baudet van Forum voor Democratie en oud-VVD-lid Wybren van Haga aangenomen om 'de bureaucratie rond uitstel van belastingen' tot een minimum te beperken. PvdA en SP stemden als enigen tegen.

Administratieve last

Een uitstel van langer dan drie maanden is ook mogelijk maar daarvoor moeten ondernemers wel een uitgebreidere motivering leveren. Er moet aangetoond worden dat de financiële problemen hoofdzakelijk door het coronavirus komen. Getroffen ondernemers krijgen daar de eerste drie maanden te tijd voor.

Vijlbrief heeft aangegeven de administratieve lasten zo beperkt mogelijk te willen houden. De Belastingdienst legt dan ook geen boetes meer op voor te late betaling en over belastingschuld hoeft geen rente meer betaald te worden, aldus het FD.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post