THEMA

OPNIEUW KLACHT TEGEN ACCOUNTANT VOORMALIG VVD-PARTIJVOORZITTER

Financieel activist Pieter Lakeman heeft opnieuw een tuchtklacht ingediend tegen de accountant van voormalig VVD-partijvoorzitter Henry Keizer. In januari wees de Accountantskamer een eerdere klacht tegen hem nog af, maar Lakeman laat het er niet bij zitten.

Prikje voor uitvaartbedrijf

Keizer raakte vorig jaar in opspraak toen het onderzoeksplatform Follow the Money aantoonde dat hij als begrafenisondernemer voor een prikje eigenaar was geworden van het uitvaartbedrijf De Facultatieve. Hij legde zijn functie als VVD-voorzitter neer om de partij niet verder in diskrediet te brengen.

Eerdere klacht

Een accountant van het kantoor EY zou hebben meegewerkt aan de omstreden deal. Lakeman, bekend van zijn strijd tegen de voormalige bank DSB, diende eerder al een klacht in over deze accountant. Nu zegt Lakeman dat hij ook kan bewijzen dat de accountant de Accountantskamer bewust heeft misleid. Daarom zou hij volgens hem voor een langere tijd moeten worden geschorst.

Belastingnaheffing

De financieel activist voelt zich gesterkt in zijn mening door een belastingnaheffing aan het adres van de ex-VVD’er en betrokkenen. “De Accountantskamer was het niet met mijn zienswijze eens, maar de FIOD deelt mijn zienswijze wél. Dat blijkt uit de naheffing inkomstenbelasting van vermoedelijk circa 24 miljoen euro. Daarom ben ik tegen hun uitspraak in beroep gegaan.''

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post