THEMA

OPNIEUW MASSAAL BEZWAAR BOX 3-HEFFING

Ook de bezwaarschriften tegen de box 3-heffing in de aanslag inkomstenbelasting 2020 zijn als massaal bezwaar aangewezen. Dat schrijft staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën aan de Tweede Kamer in een brief. De bezwaarschriften tegen de gehate vermogensrendementsheffing van de belastingjaren 2017 tot en met 2019 werden eerder ook al aangewezen als massaal bezwaar.

Gesplitst

Maar deze procedures hebben nog niet geleid tot een arrest van de Hoge Raad. De verwachting van de fiscus is dat ook voor de box 3-heffing van 2020 veel belastingplichtigen bezwaar zullen maken. Vandaar de aanwijzing massaal bezwaar door Vijlbrief op basis van artikel 25c van de Algemene wet inzake rijksbelastingen.

In de aanwijzing is toegelicht dat bezwaarschriften, waarin naast bezwaren die zien op de rechtsvraag ook andere bezwaren zijn opgenomen, gesplitst zullen worden behandeld. Dat is dezelfde werkwijze als die voor de behandeling van de massaal bezwaarschriften over de jaren 2017 tot en met 2019.

Collectieve uitspraak

De inspecteur zal, overeenkomstig de van toepassing zijnde bepalingen van de Algemene wet inzake rijksbelastingen, binnen zes weken na een onherroepelijk oordeel van de Hoge Raad een collectieve uitspraak doen op de ingediende bezwaarschriften.

Die uitspraak zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en op www.belastingdienst.nl, schrijft de staatssecretaris afsluitend in zijn brief.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post