THEMA

SNEL STAPT OP VANWEGE TOESLAGAFFAIRE

Staatssecretaris Menno Snel heeft zojuist bekend gemaakt af te treden vanwege de toeslagenaffaire. Daarmee neemt de D66-voorman politieke verantwoordelijkheid voor de vele problemen die de afgelopen tijd naar boven zijn gekomen.

Politieke verantwoordelijkheid

"Als helder wordt dat de Kamer begint te twijfelen of ik nog deel van de oplossing ben, of dat ik deel van het probleem wordt, dan komt het moment dat ik mijn politieke verantwoordelijkheid moet nemen", zei Snel aan het begin van debat vandaag. Zijn positie bleek niet houdbaar na steeds meer onthullingen in het dossier.

Volgens Snel zijn de problemen bij de fiscus diep geworteld en er dan ook weinig ruimte voor de menselijke maat. Snel gaf aan de problemen graag zelf op te willen lossen maar dat hij daarvoor wel de steun van Kamer nodig heeft. 'Als ik onderdeel van het probleem word, is dat het moment om af te treden', aldus de staatssecretaris.

Opvolger

Hij deed alvast de voorspelling dat er nog veel incidenten en problemen voor de opvolger zullen komen. 'Ik vond het een enorm eervolle taak, maar vandaag komt daar een einde aan en daar heb ik vrede mee.'

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post