THEMA

TWEEDE KAMER WIL AF VAN DUBBELE BELASTING ENERGIEOPSLAG

Wie nu energie opslaat en vervolgens verkoopt, betaalt daar mogelijk twee keer belasting over: voor het opslaan én voor het gebruiken. De Tweede Kamer wil af van deze dubbele belasting op energieopslag. Minister Eric Wiebes moet de oplossingen voor de situatie in kaart gaan brengen. Een motie van GroenLinks, D66 en VVD hierover kreeg brede steun in de Tweede Kamer,schrijft Duurzaambedrijfsleven.

Schommelingen vraag en aanbod

De opkomst van duurzame energie zorgt voor schommelingen in vraag en aanbod van stroom op het elektriciteitsnet. Zon en wind zijn immers niet altijd in dezelfde mate beschikbaar. Bedrijven kunnen een grote rol spelen in het opvangen van deze variaties in het energieaanbod, stellen de Kamerleden.

Energie opwekken en opslaan

Veel bedrijven wekken met zonnepanelen hun eigen energie op, deze energie kan ook worden opgeslagen in een batterij of worden omgezet in waterstof. Op een later tijdstip, als de energievraag hoog is, kunnen bedrijven dan de opgeslagen energie terug leveren aan het energienet. Dat zorgt ervoor dat het energienetwerk stabieler wordt.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post