THEMA

VIJLBRIEF ZIET INVOERING TRACK & TRACE BIJ FISCUS WEL ZITTEN

Staatssecretaris Vijlbrief is positief over het invoeren van track & trace bij de Belastingdienst. De fiscus onderzoekt momenteel de mogelijkheden om een dergelijk systeem in te voeren. Dat moet voorkomen dat poststukken die naar de dienst worden gestuurd zoekraken. Vijlbrief zegt de noodzaak te zien en is bereid om te investeren.

Doorn in het oog

Dit schrijft hij in antwoorden op Kamervragen van de VVD-fractie. Die partij gaf eerder al aan positief te staan tegenover de suggestie om de fiscus uit te rusten met een ‘track & trace’-systeem voor brieven. Het blijkt regelmatig voor te komen dat brieven aangetekend naar de Belastingdienst worden gestuurd, daar aankomen maar vervolgens onvindbaar zijn. Een doorn in het oog van advocatenkantoor Booij Bikkers die met de suggestie kwam.

De VVD wilde dan ook graag weten of de staatssecretaris iets ziet in het idee. Dat blijkt zo te zijn maar de invoering staat nog niet vast. Vijlbrief geeft aan dat bij de massale stukkenstroom bij de fiscus procentueel gezien verreweg het meeste goed gaat. Om ook het laatste deel te verbeteren lopen er diverse trajecten.

Tweede kwartaal

De Belastingdienst voert momenteel gesprekken met externe partijen over een systeem en onderzoekt de verdere mogelijkheden van track & trace.

‘Ik deel de mening dat een systeem als track & trace bij de Belastingdienst kan bijdragen aan een ordentelijke stukkenstroom en daarmee procedures en afhandeling te bespoedigen’ In het tweede kwartaal worden de resultaten van het onderzoek met de Kamer gedeeld, aldus de staatssecretaris.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post