THEMA

FISCALE PRAKTIJK

Dit is een verzamelpagina over allerlei zaken die uw werk en praktijk raken.

De inhoud van deze themapagina

Binnen dit thema verzamelen wij blogs, infographics en whitepapers over alles wat uw adviespraktijk raakt. Dat kan gaan over artikelen over bredere fiscale wijzigingen waar u in uw werk mee te maken krijgt,

zoals wijzigingen voor het hele jaar of bijvoorbeeld alles over de inkomstenbelasting. Artikelen binnen dit thema zijn in elk geval altijd praktisch, zodat u deze ook direct in uw dagelijks werk kunt toepassen.

CFO Britse koffieketen gearresteerd wegens boekhoudschandaal

De financieel directeur van de Britse koffieketen Patisserie Valerie is gearresteerd en vrijgelaten op borg. Dat heeft de eigenaar bekendgemaakt van het bedrijf dat in een boekhoudschandaal terecht is gekomen.

Curatoren Imtech dwingen KPMG naar onderhandelingstafel met tuchtklachten

De curatoren van Imtech proberen een accountant van KPMG naar de onderhandelingstafel te dwingen met een stroom aan tuchtklachten. Ze houden KPMG medeaansprakelijk voor de ondergang van het installatieconcern en willen geld zien.

Regeringspartijen zoeken alternatieven voor afschaffen dividendbelasting

De regeringspartijen hebben vooruitgang geboekt bij het zoeken naar alternatieven voor de afschaffing van dividendbelasting, maar geven aan dat het nog wel even gaat duren voordat er een nieuw plan ligt.

Britse mededingingsautoriteit onderzoekt Big Four

De Britse mededingingsautoriteit CMA start een onderzoek naar de accountancy in het land. De toezichthouder gaat kijken naar het effect van de sterke marktpositie van de Big Four-kantoren.

Renske Leijten (SP): “Belastingsysteem biedt mogelijkheden tot belastingontwijking”

“We hebben een belastingsysteem opgetuigd waarin er altijd nieuwe wegen te vinden zijn om zo min mogelijk belasting te betalen”, stelt Renske Leijten, Tweede Kamerlid en verantwoordelijk voor onder andere de portefeuille Financiën bij SP, in ges...
BeheerderFiscale praktijk