THEMA

AANSLAG VOOR 97 PROCENT VAN AANGIFTEN VOOR JULI

De Belastingdienst heeft een voorlopige of definitieve aanslag gestuurd aan bijna alle mensen die voor 1 juli hun aangifte inkomstenbelasting deden. In totaal gaat het om een aanslag voor 97 procent van de aangiften, meldt het ministerie van Financiën.

Iets meer verstuurde aangiften

De fiscus ontving tot 1 juli ruim 10,4 miljoen aangiften, ongeveer evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. Gecorrigeerd voor dubbele aangiften en aanvullingen ging het om 9,9 miljoen aangiften, meldt een woordvoerder desgevraagd. Het aantal verstuurde aanslagen op 1 juli was iets meer dan vorig jaar, namelijk 9,5 miljoen. Dat is 97 procent van de verwerkte aangiften.

Omdat er minder openstaande aangiften uit voorgaande jaren waren, steeg het aantal definitieve aanslagen met 12 procent of bijna 900.000. Het aantal definitieve aanslagen was daarmee 88 procent van het totaal aantal aanslagen.

Record aantal aangiften op laatste dag

Het ministerie maakte al eerder bekend dat de meeste aangiften werden gedaan in de officiële aangifteperiode tussen 1 maart en 1 mei, namelijk ruim 9,3 miljoen. Op de laatste dag van die periode kwam een recordaantal van 347.000 aangiften binnen. Mede door de coronacrisis vroegen meer mensen uitstel voor het doen van hun aangifte.

De Belastingdienst kon dit jaar snel duidelijkheid bieden door een snelle verwerking van de aangiften. “Wie vóór 1 april aangifte doet, krijgt altijd vóór 1 juli bericht. Maar door snel te werken is het ook gelukt om de meeste mensen die daarna nog aangifte hebben gedaan, duidelijkheid te bieden,” schrijft het ministerie.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post