THEMA

AANVRAAG VOOR COMPENSATIE EHERKENNING VANAF SEPTEMBER

Ondernemers kunnen in de loop van september financiële compensatie aanvragen voor de aanschaf van eHerkenning, een maand later dan gepland. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) treft op dit moment voorbereidingen voor de Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst.

Online aanvragen in september

“Het is nog niet mogelijk om een aanvraag in te dienen. Het streven was om dit in augustus gereed te hebben. Op dit moment verwachten we dat u de vergoeding in de loop van september online kunt aanvragen bij RVO,” meldt de organisatie op haar website.

De vergoeding is bedoeld voor organisaties die eHerkenning nodig hebben voor het doen van hun belastingaangifte. Specifiek gaat het om het eH3-inlogmiddel dat alleen gebruikt kan worden voor het inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk. Ondernemers die een ander eHerkenningsmiddel alleen gebruiken voor hun aangifte kunnen deze door hun leverancier om laten zetten naar het eH3-inlogmiddel en dan een vergoeding aanvragen.

Compensatie van 24 euro

De regeling compenseert één eHerkenningsmiddel per organisatie per jaar met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020. De compensatie is ongeveer 24 euro, de laagste marktprijs voor eHerkenning. Een machtiging aan een intermediair wordt niet gecompenseerd. Eenmanszaken en zzp'ers krijgen ook geen vergoeding, omdat ze gratis aangifte kunnen doen met DigiD.

Vergoeding voor softwarepakket

De Belastingsdienst werkt daarnaast aan een compensatieregeling voor ondernemers die geen gebruik konden maken van eHerkenning, omdat ze zich niet in het Handelsregister konden inschrijven. Als alternatief gebruikten ze een softwarepakket of intermediair. Ondernemers die recht hebben op compensatie, krijgen daarover binnenkort informatie van de Belastingdienst.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post