THEMA

BETALINGSKORTING VAN ENKELE EURO'S LEIDT TOT VERBAZING ONDER ZZP’ERS

Zzp’ers die de voorlopige aanslagen in één keer betalen zijn verbaasd over de lage betalingskorting van de Belastingdienst. Het gaat al gauw om enkele euro's.

1, 2 of 3 euro

Een ondernemer die zijn of haar voorlopige aanslag in één keer betaalt krijgt normaal een betalingskorting van de Belastingdienst. Nu de periode aangebroken is dat veel ondernemers deze voorlopige aanslag over 2021 ontvangen, het bedrag dat de Belastingdienst verwacht dat je over het komende jaar zal betalen, leidt de betalingskorting tot verbazing. Ondernemers die het volledige bedrag van de verwachte belasting over 2021 voor 1 maart overmaken kunnen niet één, maar mogelijk zelfs twee of drie euro besparen.

Corona

Hoewel het lage bedrag tot veel grappen en grollen op social media heeft geleid, is er een reden dat de betalingskorting zo laag is. Om ondernemers tegemoet te komen tijdens de coronacrisis heeft de overheid de invorderingsrente van 4 procent naar 0.01 procent verlaagd. Dit percentage wordt ook door de Belastingdienst gebruikt om de betalingskorting te berekenen. Als resultaat het schamele bedrag aan betalingskorting.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post