THEMA

BIOTECHBEDRIJF ESPERITE KRIJGT WEDEROM GEEN GOEDKEURING ACCOUNTANT

Het biotechbedrijf Esperite heeft van zijn accountant geen goedkeurende verklaring voor zijn jaarcijfers over 2017 gekregen. In het jaarverslag schrijft de accountant te twijfelen over het voortbestaan van de onderneming. Verder wordt gesteld dat Esperite uitgaat van de beschikbaarheid van nieuw kapitaal, hoewel het bedrijf niet kan voldoen aan alle voorwaarden van zijn belangrijkste investeerder. Dat schrijft het FD.

Tweede keer op rij

Het bedrijf heeft het al langer moeilijk. Het is het tweede jaar op rij dat de accountant zich onthoudt van goedkeuring van de jaarcijfers. Esperite stapte vorig jaar over naar een ander accountantskantoor; Accon AVM. In zijn verslag herinnert Accon eraan dat de vorige accountant EY ook geen goedkeurende verklaring afgaf. Toen hield de uitblijvende goedkeuring verband met een faillissement van Esperites dochterbedrijf Genoma.

Financiering

In een toelichting op de cijfers erkent ceo Frédéric Amar dat 2017 een moeilijk jaar was. Veel energie ging naar het veiligstellen van financiering, maar het bedrijf heeft zich volgens Amar nu verzekerd van de steun van een toegewijde financier: het European Select Growth Opportunities Fund van de Australische investeringsmaatschappij L1 Capital. Zij zijn bereid maximaal 13 miljoen euro in Esperite te investeren.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post