THEMA

GEDUPEERDE OUDERS KINDEROPVANGTOESLAG KUNNEN SCHULD OP PAUZE ZETTEN

Meer ouders met een kinderopvangtoeslagschuld kunnen gebruikmaken van de pauzeknop. Dit houdt in dat de dwanginvordering van hun schuld bij de Belastingdienst tijdelijk stop wordt gezet. Als ouders vinden dat zij in een vergelijkbare situatie zitten als de CAF-ouders, dan krijgen zij vanaf nu ook de mogelijkheid om hun schuld te laten pauzeren. Gedurende de pauze zal geen invorderingsrente in rekening worden gebracht.

Nieuwe groep ouders

CAF-ouders en degenen die te maken hadden met een opzet of ‘grove schuld’-kwalificatie konden vorig jaar al gebruikmaken van de pauzeknop. Met de toevoeging van de nieuwe groep ouders, komt er ook voor hen duidelijkheid.

Niet altijd goede oplossing

De pauzeknop is echter niet voor iedere ouder een goede oplossing. Het kan er in individuele gevallen juist toe leiden dat de schulden zich opstapelen. Bovendien is niet zeker of deze ouders in aanmerking komen voor compensatie of vermindering van hun toeslagschuld. De pauzering is in die gevallen slechts tijdelijk en de inning zal weer worden hervat.

Aanmelden bij het serviceteam

Ouders die van de pauzeknop gebruik willen maken kunnen zich melden bij het ‘Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag’. Als ze voldoen aan de voorwaarden, stopt de Belastingdienst tijdelijk met het innen van schulden via loonbeslag, verrekening of beslaglegging. Ouders die zich al eerder hebben gemeld, hoeven dat niet nogmaals te doen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post