THEMA

NBA OPLEIDINGEN MOGELIJK IN DE VERKOOP

De Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA) is aan het onderzoeken of hun winstgevende opleidingen-tak kan worden verkocht. Dat heeft voorzitter Marco van der Vegte bevestigd. De melkkoe van de accountantsclub was vorig jaar nog goed voor een netto-opbrengst van €636.000.

Fors lagere winst

NBA Opleidingen had vorig jaar 7110 cursusdeelnemers en kwam daarmee uit op een omzet van €5 miljoen. Ondanks die cijfers zijn er volgens de voorzitter zorgen over de toekomst van de opleidingen-tak.

De snelle digitale ontwikkelingen op het gebied van accountancy zorgen ervoor dat er moet worden geïnvesteerd. Of de NBA in staat is om het niveau van de cursussen op niveau te houden is nog maar de vraag, dat schrijft het FD.

Een groter opleidingsinstituut heeft misschien een betere positie om daarin te slagen, aldus Van der Vegte. De beroepsorganisatie heeft vorig jaar moeten bezuinigen is te lezen in het jaarrapport 2018. Het aantal inschrijvingen van cursisten is gedaald. De opbrengst viel dan ook aanzienlijk lager uit de was begroot. 'Door in reactie hierop extra te sturen op de bezettingsgraad en de kosten is de brutomarge dit jaar, ondanks de fors lagere opbrengsten, conform begroting', schrijft de NBA in het jaarrapport.

Verkenning

NCOI Groep zou de belangrijkste kandidaat-koper zijn, meldt het FD. Een woordvoerder van het opleidingsinstituut heeft laten weten regelmatig te overleggen met de opleidingen afdeling van de NBA. 'Maar het is beleid dat wij over eventuele gesprekken met betrekking tot mogelijke strategische partnerships of overnames nooit mededelingen doen.'

De voorzitter van de beroepsorganisatie geeft ook nog niets prijs. Hij benadrukt dat er nog geen sprake is van verkoop. En blijft bij de mededeling dat de NBA nog bezig met 'een verkenning', aldus het FD.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post