THEMA

NOB START ONDERZOEK NAAR HOOGLERAAR BELASTINGRECHT

De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs is een onderzoek gestart naar lid en hoogleraar belastingrecht Ruben Freudenthal. De hoogleraar kreeg afgelopen week een strafbeschikking van € 50.000 voor het opzettelijke verstrekken van onjuiste informatie aan de belastingdienst.

Onjuiste informatie

Over hoogleraar Freudenthal, tevens ook partner bij Mazars Accountants en Adviseurs, verscheen vorige week het nieuws dat hem een strafbeschikking door het OM is opgelegd. Na een boekenonderzoek kwam aan het licht dat Freudenthal opzettelijk onjuiste informatie had verstrekt over de administratie van een vastgoed maatschap die hij met een partner beheerde. Naast de boete van € 50.000 heeft de Rijksuniversiteit Groningen zijn onderwijsfunctie beëindigd, dat meldt De Telegraaf.

 Eer en waardigheid

Ook de NOB, waar de hoogleraar lid van is, doet onderzoek naar de zaak. Mogelijke consequenties variëren van een waarschuwing, tot ontneming van het lidmaatschap. NOB-leden zijn verplicht melding te maken van boetes en schikkingen, ook als deze niet direct met de belastingadviespraktijk te maken hebben. Alle NOB leden dienen namelijk in alle andere aspecten van hun zakelijke of privé activiteiten ‘de eer en waardigheid van het beroep’ ook hoog te houden. De NOB verwacht deze week nog uitspraak te doen over de zaak.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post