THEMA

PANAMA PAPERS LEVERT BELASTINGDIENSTEN WERELDWIJD 1 MILJARD EURO OP

Dankzij de Panama Papers hebben belastingdiensten wereldwijd drie jaar na dato ruim 1 miljard euro extra opgehaald aan boetes en achterstallige belasting. Nog altijd lopen er onderzoeken naar de verborgen vermogens die klanten van het Panamese juridisch advieskantoor Mossack Fonseca hebben gestald in belastingparadijzen. Dat meldt Trouw.

VK strijkt 225 miljoen euro op

Op 3 april 2016 publiceerden bijna 400 journalisten wereldwijd voor het eerst over de massale belastingontwijking en –ontduiking. Het Verenigd Koninkrijk heeft sindsdien 225 miljoen euro aan naheffingen en boetes opgelegd. Frankrijk heeft 122 miljoen euro opgestreken en Australië 82 miljoen euro.

Nederland int 8 miljoen

In Nederland is tot december vorig jaar in totaal 8 miljoen euro aan naheffingen en boetes geïnd op basis van de gelekte data. De fiscus heeft ruim 500 personen en bedrijven aangetroffen in de data dat door ICIJ is vrijgegeven. Daaruit zijn meer dan 200 dossiers gehaald, waar de Belastingdienst fiscaal belang ziet. De helft van de 200 dossiers is afgerond of bijna afgerond.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post