THEMA

PERSONEELSBESTAND BELASTINGDIENST KRIJGT EEN POSITIEVE TREND

De maatregelen die de Belastingdienst heeft genomen om nieuwe medewerkers te vinden, hebben effect. In de nieuwe aanpak doorlopen kandidaten in een dag het hele selectieproces. Dit heeft geresulteerd in ruim 240 nieuwe medewerkers, meldt staatssecretaris Menno Snel in een brief aan de Tweede Kamer.

Trend doorbroken

De uitstroom van medewerkers was de afgelopen maanden steeds groter dan de instroom van nieuwe medewerkers. Deze trend lijkt in september doorbroken. Dit stemt Snel hoopvol. De komende maanden zullen er ook nog zo’n 350 mensen instromen, die in september al hun contract hebben getekend.

Duizenden medewerkers

De Belastingdienst wil de komende jaren duizenden nieuwe medewerkers werven. Alleen al in 2018 zijn er meer dan duizend fiscalisten, ICT-ers, (register) accountants en data-analisten nodig. Ook in de daaropvolgende jaren is de behoefte groot.

Uitzendkrachten

De staatssecretaris ziet in dat de achterstand in de werving voor 2018 niet meer kan worden ingehaald. Om ervoor te zorgen dat de inning van de belastingen en het uitkeren van toeslagen niet in gevaar komt, wordt nu tijdelijk gebruik gemaakt van uitzendkrachten en externen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post