THEMA

POLL OVER MELDEN GRENSOVERSCHRIJDENDE CONSTRUCTIES

Intermediairs zijn vanaf 1 juli 2020 verplicht grensoverschrijdende constructies te melden. Het Forum Fiscaal Dienstverleners heeft de resultaten gepubliceerd van een poll onder forumgebruikers.

Potentiële misbruiksituaties

Grensoverschrijdende constructies kunnen worden gebruikt om belasting te ontduiken. Met het nieuwe waarschuwingssysteem krijgen belastingdiensten meer informatie over potentiële misbruiksituaties, zodat zij hierop ook actie kunnen ondernemen. Van de 210 forumgebruikers die reageerden, weet 33% niet wat de meldplicht inhoudt en wat ze moeten vastleggen. Slechts 6% weet wat ze moeten vastleggen en is voornemens om dit te gaan melden.

De informatie moet uiterlijk 31 augustus 2020 aan de Belastingdienst zijn geleverd. De aan te leveren informatie gaat terug tot 25 juni 2018. De redactie van het forum wilde met de poll weten of de gebruikers al in actie zijn gekomen.

De uitslag

Hieronder de uitslag. Per keuzemogelijkheid ziet u hoeveel procent van de 210 deelnemers daarvoor gekozen heeft.

6% : Ik weet wat ik moet vastleggen en meld dit voortijdig

13% : Ik weet dat ik iets moet vastleggen maar ben er (nog) niet mee bezig

33% : Ik heb geen idee wat deze meldplicht inhoudt en wat ik moet vastleggen

48% : Ik heb in m’n werk niet met grensoverschrijdende constructies te maken

Bijna de helft van de deelnemers heeft niet te maken met grensoverschrijdende constructies. Daarnaast zal 46% zich er nog (meer) in moeten verdiepen, aldus het FFD.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post