THEMA

UPDATE BELASTINGDIENST FILETRANSFER

Belastingdienst filetransfer heeft gisteren een update gekregen waardoor het niet meer nodig is om IBM Aspera Connect te installeren om bestanden te ontvangen of versturen. Gebruikers kunnen IBM Aspera Connect nog steeds gebruiken voor de toegevoegde functionaliteiten, zoals een extra wachtwoord.

Belangrijkste wijzigingen

Naast dat IBM Aspera Connect niet meer nodig voor het up- en downloaden van bestanden, zijn dit de belangrijkste wijzigingen:

  • Met de optie ‘Verhulling van bestandsnamen gebruiken’ kunnen de namen van bestanden worden geanonimiseerd. Dit betekent dat de extensie van het bestand in tact blijft en het systeem de naam vervangt door 66 willekeurige (hoofd)letters of cijfers.
  • Uploaduitnodigingen krijgen een verplichte verloopdatum. Reageer dus op tijd.
  • IBM Aspera Connect kan nog steeds gebruiken voor een extra wachtwoord op een bestand, up- en download hervatten en verzenden van bestanden op de hoogst mogelijke snelheid.
  • De optie om bestanden te ontvangen en versturen zonder IBM Aspera Connect wordt niet ondersteund door Internet Explorer 11.
  • De ontvanger ‘dwingen’ Aspera Connect Cliënt te gebruiken voor het downloaden van bestand.

Let op!

Als de medewerker van de Belastingdienst heeft gekozen voor het gebruik van een extra wachtwoord, dan kunnen bestanden pas worden ingezien als IBM Aspera Connect is geïnstalleerd.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
Share this post
  • Vond u dit bericht waardevol?