THEMA

VIER VERDACHTEN PANAMA PAPERS VERVOLGD VANWEGE BELASTINGFRAUDE

In de Verenigde Staten zijn dinsdag vier mannen aangeklaagd voor belastingontduiking en fraude, na onthullingen uit de Panama Papers. Het viertal was nauw betrokken bij de Panamese juridisch dienstverlener Mossack Fonseca, die centraal staat in de documenten die in 2016 zijn gelekt.

Belastingwetten omzeilen

Mossack Fonseca was betrokken bij het opzetten van constructies die gebruikt kunnen worden om vermogens te verhullen. Geoffrey Berman, de Amerikaanse procureur, zei in een verklaring dat het viertal zich heeft ingespannen om de Amerikaanse belastingwetten te omzeilen en rijkdom van hun klanten te vergroten. De verdachten, onder wie een advocaat en een investeringsmanager, hangt een maximale gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd.

Panama Papers

Het inmiddels gesloten Panamese bedrijf heeft jarenlang klanten over de hele wereld geholpen om belastingwetten te omzeilen. De documenten die hierover zijn uitgelekt worden de Panama Papers genoemd. Daarin staan namen van personen en bedrijven die hun geld via het bedrijf in een belastingparadijs stalden.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post