THEMA

VOOR NIEUWE KOR GEEN EHERKENNING NODIG

Heeft uw klant zich met ingang van 1 april 2020 aangemeld voor de kleineondernemersregeling (KOR) en geeft hij de omzetbelasting zelf aan? Dan kan hij daarvoor gebruikmaken van het bestaande portal, waarvoor geen eHerkenning noodzakelijk is.

Nieuwe KOR

De nieuwe KOR is per 1 januari 2020 in werking getreden. Voor deze nieuwe regeling gelden veel minder voorwaarden en kan vaker worden toegepast. De voorwaarden zijn:

  • De ondernemer is in Nederland gevestigd of heeft hier een vaste inrichting;
  • De omzet is niet hoger dan 20.000 euro per kalenderjaar.

Verplichte eHerkenning

Per 1 januari 2020 is er nog een andere wijziging doorgevoerd.  Wie een aangifte loonheffingen wil doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk, heeft vanaf die datum eHerkenning nodig. EHerkenning is een inlogmiddel voor ondernemers en kan vergeleken worden met DigiD. Per overheidsdienst geldt een ander beveiligingsniveau. Voor de Belastingdienst is ten minste eH3 nodig. Ondernemers met een eenmanszaak kunnen op Belastingdienst Zakelijk blijven inloggen met DigiD.

Ketenmachtiging

U moet als belastingadviseur eHerkenning aanvragen om te kunnen inloggen voor uw cliënt. Uw cliënt hoeft dan zelf geen eHerkenning aan te vragen. Hij moet u wel met een ‘ketenmachtiging’ toestemming geven om in te loggen. Hiervoor vult u samen met uw cliënt een formulier in.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post