THEMA

INVESTEREN

In dit thema delen we mooie content over investeren. Uiteraard uitgebreid aandacht voor de investeringsaftrek, maar ook over belasting over winst uit bitcoins.

Fiscale aspecten van verduurzaming

Als het aan dit kabinet ligt, wordt verduurzaming en vergroening voorlopig afgewenteld op de burger. Die mag per jaar gemiddeld ruim € 330 extra gaan betalen voor zijn energieverbruik, terwijl hij niet meer consumeert. Voor ondernemers is het nog v...

Financiering via crowdfunding? Denk ook aan de fiscale consequenties

Veel mkb-bedrijven kloppen aan bij een bank als ze bedrijfsfinanciering zoeken. Als deze echter geen lening verstrekt, wordt er vaak gedacht dat er geen andere opties zijn. Ondernemers zijn echter niet zo afhankelijk van de bank als zij denken.

PvdA: ‘Maak beleggen in woningen fiscaal minder aantrekkelijk’

PvdA wil beleggen in woningen fiscaal minder aantrekkelijk maken. Dat laat Kamerlid Nijboer doorschemeren in vragen aan de staatssecretaris van Financiën over de fiscale behandeling van woningen als beleggingsobject.

Versobering subsidie zonnepanelen een jaar uitgesteld

De versobering van subsidie op zonnepanelen is een jaar uitgesteld. Minister Wiebes van Economische zaken hoopte de regeling per 1 januari 2020 aan te passen, maar geeft aan hiervoor meer tijd nodig te hebben.

Europese bankautoriteit wil boekhoudregels voor cryptomunten

De Europese bankautoriteit EBA wil dat lidstaten onderling afspraken maken over de regulering van cryptohandel. Er zijn onder meer regels nodig rond de boekhouding van cryptobezit, aldus de EBA. De bankentoezichthouder schaart crypto’s daarbij onde...
BeheerderInvesteren