THEMA

CONSUMENTENBOND: ‘HOGE RENTE SPAARHYPOTHEEK ONGEOORLOOFD’

De Consumentenbond is het er niet mee eens dat banken hogere rentes rekenen voor spaarhypotheken dan voor annuïteitenhypotheken. Klanten die hun spaarhypotheek willen verlengen, worden op kosten gejaagd. De consumentenorganisatie gaat dit daarom aankaarten bij de Autoriteit Financiële Markten, schrijft het FD.

Dure spaarhypotheek

Volgens de bond is een spaarhypotheek voor nieuwe klanten geen optie meer. Bestaande klanten kunnen echter nog steeds spaarhypotheken afsluiten. De banken hebben deze hypotheekvariant fors duurder gemaakt de afgelopen jaren. Bij ING zijn de renteverschillen tussen de spaarhypotheek en de annuïteitenhypotheek opgelopen tot 0,85% bij een rentevaste periode van twintig jaar.

Risico

ING geeft aan dat de spaarhypotheek dan ook meer risico kent. De Consumentenbond bestrijdt dit, omdat een spaarhypotheek aan het eind helemaal afgelost wordt, net als een annuïteitenhypotheek. De bond vindt dat de banken in strijd handelen met het eensporig rentebeleid, dat voorschrijft dat bestaande en nieuwe klanten hetzelfde behandeld moeten worden.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post