THEMA

LOON EN PERSONEEL

Op deze pagina staat al onze berichtgeving die valt binnen de onderwerpen loon en personeel.

De inhoud van deze themapagina

In dit thema vindt u informatie die relevant is voor uw clienten die ook werkgever zijn of zelfs voor clienten die in loondienst zijn. Praktische blogs, achtergrondartikelen,

actualiteiten en een zogenaamd Snel en to the point inzicht over bijvoorbeeld de werkkostenregeling komen hier aan de orde.

Brexit: tegen welke condities kunt u in Nederland blijven werken?

Aangezien het Brexit-uitstel is verlengd tot 31 oktober 2019 is nog steeds niet duidelijk óf er een Brexit komt en zo ja in welke vorm. Een Britse werknemer moet er echter rekening mee houden dat deze grote fiscale een sociale zekerheidsgevolgen zal...

Overwerk compenseren door middel van tijd voor tijd: geen vrijheid blijheid

Een werkgever is waarschijnlijk tevreden met een werknemer die regelmatig bereid is om overwerk te verrichten. De werknemer kan hiervoor op verschillende manieren worden beloond.

Fiscus maakt toezichtsplan zzp’ers bekend

De fiscus heeft de resultaten bekendgemaakt van het toezichtsplan arbeidsrelaties tussen zelfstandig ondernemers en opdrachtgevers. Voor dit plan hebben bedrijfsbezoeken bij 104 opdrachtgevers plaatsgevonden.

Pensioenpremie inzetten voor hypotheek volgens onderzoekers niet aantrekkelijk

Tijdelijk minder pensioenpremie betalen om meer geld over te houden, bijvoorbeeld voor een hypotheek, kan een oplossing zijn voor jonge starters op de woningmarkt. Verschillende politieke partijen, waaronder D66, willen werknemers deze keuze geven.

Aanvraag compensatieregeling transitievergoeding mogelijk vanaf 2020

Heeft u of uw klant een werknemer ontslagen vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid? Was die werknemer bij het beëindigen van het dienstverband nog arbeidsongeschikt en is er een transitievergoeding betaald?
BeheerderLoon en personeel