THEMA

WERKKOSTENREGELING VERRUIMD NAAR 1,7% VOOR TOTALE FISCALE LOON

Vanaf 2020 is het voor werkgevers mogelijk om tot 2.000 euro meer onbelaste vergoedingen te geven aan hun werknemers. De werkkostenregeling, waarmee werkgevers bijvoorbeeld een kerstpakket of bedrijfsuitje kunnen geven, wordt verruimd. Dit wordt gedaan op zo’n manier dat kleine werkgevers relatief het meeste voordeel hebben. Dit heeft de ministerraad besloten op voordracht van staatssecretaris Snel van Financiën.

Onbelaste vergoedingen

Op dit moment mogen werkgevers tot 1,2 procent van het totale fiscale loon (loonsom van alle medewerkers samen) onbelast vergoeden of verstrekken. Dit is de vrije ruimte. Daarbovenop kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen geven die zijn vrijgesteld, zoals reiskosten, een telefoon of opleidingskosten.

Percentage verruimd naar 1,7 procent

Dit percentage wordt verhoogd naar 1,7 procent voor de eerste 400.000 euro van het totale fiscale loon. Dit betekent bij een loonsom van 400.000 euro dat werkgevers in de nieuwe situatie 6.800 euro onbelast beschikbaar kunnen stellen, in plaats van 4.800 euro nu. Boven de 400.000 euro blijft het percentage van 1,2 procent gelden. Vooral midden- en kleinbedrijven hebben hier voordeel van. Daarnaast wordt tevens de vergoeding die de werkgever aan de werknemer geeft voor het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) toegevoegd aan de lijst van vrijstellingen.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post