Nieuwe technologieën

Wat betekenen nieuwe technologieën voor de praktijk van de fiscale professional?

ICT Accountancy jaarcongres 2017: Big data en blockchain

Wat is de waarde van big data en mag je die op de balans opnemen? En wat gaat blockchain de accountants brengen? Deze vragen stonden centraal tijdens het zestiende ICT Accountancy Jaarcongres in Hoevelaken. De sprekers tijdens dit congres zijn zelf actief bezig met de mogelijkheden van de nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de accountancy.

Lees verder

‘Het gebruik van data analytics is niet nieuw’

Big data, data analytics, machine learning… ‘Er is zo weinig begripsvorming hierover, men kan elkaar van alles wijsmaken’, zegt Gerard Bottemanne, ICT accounting specialist en eigenaar van onderzoeksbureau GBNED. De begrippen zijn nieuw, maar eigenlijk gebruikten we het in de jaren ’80 ook al, vindt Bottemanne.

Lees verder

Administratiekantoor Finhill wil zoveel mogelijk digitaliseren

Bij het openen van de website van Finhill kun je er niet omheen: de bewegende afbeelding met op de lopende band de papieren administratie die rondgaat, wordt verwerkt door Finhill-robotjes en uiteindelijk in het midden bij het bedrijf Finhill zelf uitkomt. Het typeert de werkwijze van het administratiekantoor: het gebruik van nieuwe technieken kan niet snel genoeg gaan.

Lees verder

INFOGRAPHIC: De 5 technologische ontwikkelingen voor de fiscale praktijk

De veranderingen in de fiscale praktijk door automatisering, digitalisering en nieuwe mogelijkheden van bijvoorbeeld big data hebben gevolgen voor uw praktijk.

Kent u de 5 ontwikkelingen waar u rekening mee moet houden om uw praktijk toekomstgericht te houden?

Lees verder

De kansen en bedreigingen van blockchain voor het fiscale werkveld

Voorstanders weten het zeker: blockchain gaat ons leven veranderen. Critici daarentegen vinden blockchain traag en ongeschikt voor de massamarkt. Wat is blockchain en wat voor invloed heeft het op de werkzaamheden van fiscalisten, belastingadviseurs en accountants? Nextens spreekt hierover met Martin de Bie. Hij houdt zich als adviseur nieuwe technologie & innovatie bij 216 dagelijks bezig met blockchain technologie.

Lees verder

Nextens combineert het gebruik van data analytics met fiscaal inhoudelijke kennis

Nextens gaat het aangifteproces steeds efficiënter inrichten zodat accountants en belastingadviseurs daar minder tijd aan kwijt zijn. De tijd die ze besparen, kunnen ze benutten voor het geven van advies. ‘Wij willen met onze software de advieskansen identificeren, waardoor de accountant meerwaarde creëert voor zijn klant’, aldus Tamara de Jong, uitgever van Nextens.

Lees verder

BIG DATA: GOOGLE EN AMAZON NIEUWE CONCURRENTEN VOOR ACCOUNTANTS

 

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat één op de vijf bedrijven met minstens tien werknemers analyses op big data uitvoeren. Arent van ’t Spijker, expert op het gebied van data, legt uit waarom data zo belangrijk is en legt voor u, de fiscale professional, uit wat de meerwaarde is en hoe u stap voor stap meer uit data kunt halen en toepassen in uw praktijk.

Lees verder

Nextens: een blik vooruit

Door automatisering wordt het een steeds grotere uitdaging om uw meerwaarde als fiscaal adviseur aan uw klant te laten zien. Het wordt belangrijker om kansen voor uw klanten te herkennen én daarover proactief te adviseren.
Nextens ondersteunt u hierin met mooie ontwikkelingen die gebruikmaken van de nieuwe technologieën in kennis en software. Zo kunt u met onze visueel inzichtelijke dashboards makkelijk ontwikkelingen herkennen die voor uw klant van belang zijn en koppelt de QueryTool kennis van FiscaalTotaal aan uw data in de aangiftesoftware.

Bekijk hier hoe wij uw advieskansen vergroten

Uitkomsten rapport ‘ICT Accountancy 2020/2030’

Hoe zorgt u ervoor dat u niet achterblijft?

Het werk van de fiscaal en financieel dienstverlener verandert door digitalisering langzaam maar zeker. De te verwachten veranderingen en de technologische ontwikkelingen die daaraan bijdragen zijn onderzocht in het genoemde rapport.
Vakgenoten delen daarin ook hun verwachtingen en bieden inspiratie om de veranderingen het hoofd te kunnen bieden.

Lees verder
Serra AlinkNieuwe technologieën