THEMA

OPGEGRAVEN POST WORDT ONDERZOCHT DOOR BELASTINGDIENST

De Belastingdienst heeft de brieven onderzocht die maandenlang begraven zijn geweest in een bos bij Laren. Belastingdienstmedewerkers in Heerlen hebben de enveloppen geopend om de geadresseerden vast te stellen. Het doel is om te voorkomen dat deze mensen betalingsachterstanden of schulden oplopen, omdat zij belangrijke post hebben gemist.

Uitstel van betaling

De gegevens zijn verstuurd naar het kantoor in Apeldoorn. De fiscus bekijkt nu per geadresseerde wat er moet gebeuren. “Als uit onze systemen duidelijk wordt dat mensen niet op tijd hebben betaald, omdat zij deze post niet hebben ontvangen, dan kunnen zij misschien uitstel van betaling krijgen. Of een bezwaartermijn kan worden verlengd. Daarover krijgen zij bericht van de Belastingdienst”, vertelt teamleider Anne Super-Bouman.

‘Speciale aandacht’

Niet alle retourpost wordt in Heerlen afgehandeld zoals de opgegraven brieven uit Laren. “Deze retourzending krijgt speciale aandacht. Want anders dan bij veel retourpost weten we bij deze zending dat deze mensen er niets aan kunnen doen dat zij hun brief niet hebben gekregen. De Belastingdienst wil voorkomen dat zij gedupeerd worden, terwijl zij niet zijn geïnformeerd.”

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post