THEMA

ONDERNEMEN

Op deze themapagina vindt u veel informatie over alles dat te maken heeft met ondernemen, zowel voor u als eigenaar of medewerker van een belastingadvies- of accountantskantoor, als voor uw klanten.

De inhoud van deze themapagina

Binnen dit thema worden allerlei onderwerpen besproken die relevant kunnen zijn voor ondernemers, of dat nu gaat om uzelf als fiscaal adviseur, boekhouder of accountant, of om uw cliënten.

Zo staan hier artikelen en kennisdocumenten over de innovatiebox maar ook over fiscale veranderingen die aanleiding kunnen zijn om met uw ondernemers-clienten om de tafel te gaan.

Inschrijving in UBO-register verplicht in 2020

Als gevolg van Europese regels zijn vanaf 2020 ondernemingen verplicht hun eigenaren, of de personen die zeggenschap hebben, in een UBO-register in te schrijven. Doel is het tegengaan van financieel-economische criminaliteit zoals witwassen. Invoerin...

Pensioen Nederlands-Belgische dga’s toch veiliggesteld

Nederlandse directeur-grootaandeelhouders (dga’s) die in België wonen, kunnen alsnog hun pensioen-bv omzetten naar een oudedagsvoorziening. Zij hoeven daar geen belasting over te betalen.

Kennisdocument: de nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR) in vogelvlucht

Het doel van de nieuwe KOR is vermindering van de administratieve lastendruk. Na aanmelding voor de nieuwe KOR hoeft de kleine ondernemer geen btw-administratie meer te voeren. Hij hoeft geen btw meer af te dragen, maar krijgt ook niets terug.

Kennisdocument: Efficiënt werken voor belastingadviseurs

Straks nog even die klant bellen. Dat mailtje nog versturen. Nog naar dat ene rapport kijken. Oja, en een cadeautje regelen voor die kennis. Hoe vaak denken we niet aan zaken, die we uiteindelijk toch vergeten? Achteraf denkt u: had ik het nu maar ...

Gaat de familiebank dicht in 2022?

Begin september heeft het Ministerie van Financiën groots aangekondigd dat de heffing op spaargeld vanaf 2022 fors omlaag gaat. “Mensen met spaartegoeden tot € 440.000 betalen geen belasting meer over hun spaargeld” was de inhoud van persberic...
BeheerderOndernemen