THEMA

WIM VAN GESSEL IS TERUG BIJ NEXTENS: ‘IK HEB NU WEER OVERAL GRIP OP’

“Ik heb altijd Nextens gebruikt, maar toch ben ik op een gegeven moment verleid om naar een ander pakket over te stappen. Dat was voor mij echt een cultuurshock”, vertelt Wim van Gessel, eigenaar en belastingadviseur bij Omium Fiscaal Advies. “De uitrol van IB en VPB was dit jaar bij dit pakket een groot fiasco. Ik zag het al aankomen dat ik stil zou komen te liggen. Toen heb ik weer contact opgenomen met Nextens: mag ik terugkomen?”

Dat mocht natuurlijk.

“Ja. En ik voelde mij gelijk weer happy. De migratie terug naar mijn vertrouwde pakket ging heel soepel. Ik heb weer grip op mijn portefeuille en op mijn aangiften. Het was voor mij ook gelijk een goede aanleiding om beter gebruik te maken van Nextens. Ik heb de kolommen nu bijvoorbeeld zo ingedeeld dat ik direct zie wat er bij klanten speelt en wat er in het proces gebeurd is. Ook maak ik nog meer gebruik van de gedetailleerde rapportages. Laatst belde zelfs een klant om te zeggen hoe mooi hij dat eruit vond zien. Dan bied je echt toegevoegde waarde.”

In welk opzicht was het een cultuurshock om weg te gaan bij Nextens?

“Als je bij Nextens een aangifte begint, dan verschijnt er gelijk een klein schermpje met aandachtspunten, informatie en waarschuwingen. Ik was er zo aan gewend dat ik vanuit de software meldingen kreeg dat ik aan bepaalde zaken nog moest denken. Het gaf mij zekerheid dat alle punten waren afgewerkt. De partij waar ik naar over was gestapt, had dit allemaal niet. Daar werd ik op een gegeven moment een beetje zenuwachtig van.”

Welke tools gebruik je veel?

“Ik maak gebruik van Nextens in combinatie met FiscaalTotaal. En ik ben hartstikke blij met die link, want ik krijg extra informatie te zien binnen mijn aangifte en als ik meer achtergrond nodig heb, kan ik direct doorklikken naar de relevante hoofdstukken binnen FiscaalTotaal. Ook maak ik gebruik van de Adviestool. Het zijn voor mij wederom van die fijne aandachtspunten: zou je dit niet eens aanraden aan klanten? Of: is dit nu wel optimaal in deze situatie?”

Wat vind je fijn aan FiscaalTotaal?

“FiscaalTotaal is heel compleet. Het nieuws is overzichtelijk ingedeeld in categorieën en wordt ook aangeboden in almanakken, waarin je weer door kan klikken naar wetsteksten. Dit maakt het tot een heel compleet pakket. Ook maak ik veel gebruik van de checklists. Zo zorg ik dat ik overal grip op heb.”

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post