Zo zorgt Nextens dat u toegevoegde waarde levert

Bij Nextens, fiscaal partner van professionals, geloven wij dat iedereen recht heeft op een optimale fiscale aangifte. Speciaal voor u combineren wij onze geavanceerde aangiftesoftware, diepgaande fiscale kennis en innovatieve data-analyses, zodat u via een efficiënt werkproces iedere dag uw toegevoegde waarde aan uw klanten kunt laten zien.

Afgelopen jaar hebben wij hard gewerkt aan het product. Graag delen wij de belangrijkste ontwikkelingen en wat u nog meer kunt verwachten.

Wat we afgelopen jaar hebben gedaan

Hieronder leest u de meest opvallende ontwikkelingen in de software van de afgelopen drie kwartalen. Dit is uiteraard geen uitputtende lijst, maar geeft u een goed beeld van onze focus.

 • U heeft uiteraard de jaarprogramma’s en de online almanakken voorbij zien komen. IB is bovendien overgebracht naar de nieuwe architectuur, waardoor het programma sneller en stabieler draait.
 • Door deze nieuwe architectuur zult u daarnaast merken dat het openen van een klantdossier 20% sneller gaat en dat wij problemen sneller kunnen opsporen en oplossen. Vaak vinden wij deze ‘foutjes’ voordat u hier last van heeft.
 • Het is mogelijk om uw CRM-systeem te koppelen met Nextens, jaarstukken te importeren, en uw aangiften te laten beoordelen en accorderen. Dit jaar hebben we ons op dit vlak gefocust op het toevoegen en verbeteren van koppelingen met andere pakketten. U zult onder meer merken dat de import van de jaarstukken uit uw boekhoudsoftware is verbeterd en dat we Snelstart hebben toegevoegd.
 • De SBA-machtigingen voor 2021 zijn beschikbaar. Indien u een SBA-machtiging voor 2020 had, dan is deze door Logius automatisch verlengd voor 2021. U ziet deze actieve machtiging in Nextens staan.
 • ‘Indicatie volgend jaar’ is toegevoegd in de aangifte inkomstenbelasting 2019. U kunt de cijfers vanuit de aangifte 2019 overnemen en zo berekenen wat dit voor volgend jaar betekent. Ook kunt u al wijzigingen aanbrengen en berekenen wat de gevolgen voor uw klant zijn.
 • Binnen FiscaalTotaal hebben we u voorzien van alle relevante informatie rondom corona via het Corona-dossier. Ook is er binnen de kennisbank een autosuggestie- en autocomplete-functionaliteit toegevoegd, zodat u snel vindt wat u zoekt.
 • In het kader van de integratie van FiscaalTotaal binnen Nextens, zijn we bezig geweest met het overzetten van de vooringevulde (reken)tools. Deze zijn nu nagenoeg allemaal in uw Nextens-software te vinden. Ook kunt u binnen Nextens al de IB- en Loonalmanak, nieuws, jurisprudentie en besluiten inzien. Tot slot heeft u wellicht opgemerkt dat er in uw aangifte i’tjes worden getoond. Als u hierop klikt, krijgt u gelijk achtergrondinformatie uit FiscaalTotaal over dit onderdeel. Bovendien kunt u gelijk doorklikken naar meer informatie als u hierover verder wilt lezen.

Dit kunt u in 2020 nog van ons verwachten

2020 is nog niet afgelopen en wij zitten de rest van het jaar uiteraard niet stil. Onderstaande punten kunt u in Q4 zeker verwachten.

 • We zijn bezig met de uitbreiding van de analysetool. Denk aan adviessignalen op het vlak van box 3, jaarstukken en excessief lenen.
 • We gaan nog meer verbeteringen doorvoeren in de snelheid van de jaarprogramma’s. Zo kunt u uw aangiften optimaal en zo efficiënt mogelijk indienen.
 • De klantenlijst wordt ook aangepakt. U gaat verbetering merken in de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid.
 • De geautomatiseerde jaarstukken-koppeling met Exact én Visma worden vernieuwd.
 • In het kader van de integratie van FiscaalTotaal binnen Nextens, zult u steeds meer themadossiers, fiscale wijzers, fiscale cijfers, wetgeving en commentaren in Nextens vinden.
 • Tot slot krijgt uw Nextens-software een verbeterde homepagina en zoekpagina.

Wij zijn er voor u

We gaan ook komend jaar door op de ingeslagen weg. Klantinzichten zullen een grote rol spelen in de verbeteringen, vernieuwingen en innovaties die we zullen doorvoeren. Zodra de roadmap voor 2021 klaarligt, stellen we u hier uiteraard van op de hoogte.

Heeft u nog vragen of suggesties ? Wij staan voor u klaar.

Share this post