Storingen bij de Belastingdienst

06-02-2020 | Onjuiste voorlopige aanslag 2020 IB/PVV en ZVW [Opgelost]
Door een technische fout heeft de Belastingdienst onjuiste Voorlopige Aanslagen (VA) Inkomstenbelasting Premie Volksverzekering (IB/PVV) en Zorgverzekeringswet (ZVW) 2020 opgelegd. Bij de verwerking van (wijziging)verzoeken VA zijn, als gevolg van een technische fout, onjuiste Voorlopige Aanslagen IB/PVV en ZVW 2020 opgelegd. Abusievelijk is de waarde niet overgenomen en is daarom een onjuiste aanslag opgelegd.

De fout in de programmatuur van de Belastingdienst is woensdag 5 februari 2020 hersteld waardoor de overname nu goed is.
De onjuist opgelegde VA's worden door de Belastingdienst, voor zover dat nog niet is gebeurd, via het indienen van een wijzigingsverzoek - nieuwe VA - na de aanpassing van de programmatuur hersteld. De inzender hoeft niets te doen! De Belastingdienst biedt excuses aan voor dit ongemak.

20-01-2020 | Storing VPB [Opgelost]
Wij zien dat Nextens sinds vrijdag 17 januari de ontvangstbevestingen van reeds ingediende VPB aangiften ontvangt. Door het groot aantal nog te bevestigen aangiften kunnen er echter nog onbevestigde VPB aangiften in uw aangiftenlijst voorkomen. Wij verwachten dat u de ontvangstbevestigingen van die aangiften in de komende dagen zult ontvangen. U hoeft die aangiften dus niet opnieuw in te dienen.

09-01-2020 | Onjuiste gegevens in SBT 2020
U kunt op dit moment meldingen ontvangen over de inhoud van het Service Bericht Toeslagen 2020. Hierin zouden er ten onrechte gegevens uit 2019 kunnen voorkomen. We hebben in onderzoek hoe dit mogelijk is en kan worden opgelost. Onze excuses voor het ongemak.

16-12-2019 | Fout in aanslagen IB en ZVW met dagtekening 12 t/m 27 december
Heeft u of uw klant onlangs een aanslag inkomstenbelasting of een aanslag Zorgverzekeringswet over 2016, 2017 of 2018 ontvangen? En staat op die aanslag een dagtekening tussen 12 t/m 27 december 2019? Mogelijk is het bedrag van de aanslag niet juist.

U hoeft nu niets te doen. Ook als uw klant moet betalen, mag hij wachten op de brief. Heeft uw klant geld van de Belastingdienst gekregen? Laat hem er dan rekening mee houden dat hij dit misschien moet terugbetalen. De Belastingdienst biedt u excuses aan voor het ongemak.

Wilt u een storing melden? Bel onze Technische Service Desk: 020 - 515 9 515.

Nog ergens hulp bij nodig?
Neem gerust contact met ons op via het contactformulier