THEMA

BETROUWBAARHEID FISCAAL-PROFESSIONAL BELANGRIJKER DAN COMMUNICATIESKILLS

Maar liefst 69 procent van de ondernemers vindt het belangrijker dat een fiscaal professional betrouwbaar overkomt, dan dat hij zich communicatief goed kan uitdrukken. Sterker nog: een extraverte fiscaal professional wordt niet altijd vertrouwd. Daarbij vindt 13 procent een fiscaal professional betrouwbaarder als hij zich uitdrukt in vaktaal, dan eenvoudige taal. Dit blijkt uit onderzoek van Nextens.

Fiscalist levert geld op

Ondernemers zien dat de fiscaal-professional waardevol is voor hun bedrijf. Een dikke tachtig procent (82%) vindt een fiscaal-professional namelijk van groot belang voor een gezonde bedrijfsvoering. 78 procent van de respondenten is van mening dat de ideale fiscaal-professional een bedrijf geen geld kost, maar juist oplevert. Opvallend is dat mannelijke ondernemers (84%) daar meer van overtuigd zijn dan de vrouwelijke ondernemers (68%).

Fiscaal-professional meer dan alleen cijfertjes

Juliette Goetzee, Managing Director bij Nextens, reageert op de resultaten: “Een fiscaal-professional is meer dan iemand die de cijfertjes tot achter de komma berekent. Hij treedt op als bedrijfsadviseur, spot kansen en ondernemersrisico’s, kent de wet en helpt ondernemers hun bedrijf zo gezond mogelijk te houden. Een goede fiscaal-professional zorgt ervoor dat een ondernemer zorgeloos kan blijven doen waar hij goed in is: ondernemen.”

Ideale fiscaal-professional

Sommige ondernemers hebben een eigenzinnig beeld van een ideale fiscaal-professional. Zo denkt 28 procent dat hij in zijn vrije tijd veel boeken leest. Vijf procent is er van overtuigd dat de ideale fiscaal-professional helemaal geen sociaal leven heeft, en een derde (33%) stelt dat hij sowieso iedere dag Het Financiële Dagblad leest.

Herkenbaar?

Herken je jezelf of een collega in deze omschrijving? En ben je benieuwd naar het hele onderzoek en het profiel van de ideale fiscaal-professional?

Als je geïnteresseerd bent, sturen we je in april het hele onderzoeksrapport op en houden we je op de hoogte van de verkiezingen rondom de ‘Fiscaal-professional van het jaar’.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post