Nextens Updates

TOP-5 VERBETERINGEN 2018

1. Snellere lijsten

U hoeft voortaan niet meer door uw hele klantenlijst te scrollen en te wachten voordat deze (per 100) zijn geladen. We hebben aanpassingen gedaan om de performance binnen Nextens te verbeteren en vanaf nu is het mogelijk om per pagina uw klantenlijst te bekijken.

2. Vernieuwde presentatie lijsten

Naast dat er verbeteringen zijn doorgevoerd qua performance zijn er ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Aan de linkerkant van het scherm is een zoekfunctie toegevoegd. Hiermee kunt u voortaan op naam, klantnummer of fiscaalnummer in uw lijst zoeken. Daarnaast is het ook mogelijk om in uw lijsten meer dan vijf kolommen te gebruiken (livegang half augustus).

3. Meer efficiëntie IB-aangifte

Voor de IB aangifte hebben we het importeren van bedragen uit de SBA toegevoegd, hiermee bespaart u extra klikken en schermwisselingen. Het optimalisatiescherm voor IB 2017 is ook aangepast. Vanaf heden kunt u bij het handmatig verdelen in het optimalisatiescherm nu ook met percentages van de posten schuiven. Bij het automatisch optimaliseren kunt u daarna handmatig nog verder verdelen. Wanneer dat geen beter resultaat geeft, kunt u de automatische verdeling weer terugzetten met de knop ‘eerdere verdeling’. Verder heeft u nu de mogelijkheid om aangiften tussen verschillende kantoren te exporteren en importeren.

4. Gebruik persoonsgegevens AVG-proof

Per 25 mei 2018 is  de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Volgens deze AVG bent u onder meer verplicht om een verwerkersovereenkomst af te sluiten met partijen die persoonsgegevens verwerken van welke gegevens u verwerkingsverantwoordelijke bent. Nextens verwerkt op basis van de met u gesloten overeenkomst ook gegevens namens u. U bent  dus ook verplicht een verwerkersovereenkomst met ons af te sluiten. Lees hier meer.

5. Hogere frequentie controle accordering

Het ophalen van de akkoordverklaringen voor aangiften door Nextens bij de verschillende accorderingsportals is naar 3 uur gezet. Hierdoor worden iedere 3 uur de statussen gecontroleerd. Daarnaast kunt u vanaf nu ook in bulk deze statussen zetten.

Loran GailliaertUpdates