THEMA

RICHARD ZUUR OVER NEXTENS: ‘GOED GEREEDSCHAP IS HET HALVE WERK’

Elf jaar lang deed mkb-adviseur Richard Zuur de aangiften van zijn klanten in een ander softwarepakket. Deze werd echter steeds trager. “De verwerking duurde ontzettend lang als je van onderwerp veranderde. Bovendien moest je in de aangifte elk nulletje controleren.”

Direct enthousiast

Dat was voor Richard reden om verder te zoeken. Na over de schouder van zijn collega-adviseur mee te hebben gekeken, was hij direct enthousiast over Nextens. “Hij liet mij de adviessignalen en adviesbrieven zien en dat zag er wel heel goed uit. Bovendien maakte ik al gebruik van FiscaalTotaal, dus dan is de overstap heel logisch. Ik heb gelijk doorgepakt en binnen 1 à 2 dagen had ik al toegang. De migratie ging ook soepel.”

Verademing

“Om thuis te raken in het programma heb ik eerst wat trainingen gevolgd. Ik ben nu een week of 2 echt bezig in het pakket en heb al zo’n 10 ib- en vpb-aangiften verstuurd. Ook heb ik al 2 adviessignalen eruit gehaald voor een klant, waar ik niet direct aan dacht op dat moment. Het is voor mij echt een verademing. Ik heb 11 jaar in een ander pakket gewerkt en wat je niet weet, mis je ook niet. Maar ik merk nu dat er binnen Nextens zoveel meer mogelijk is. Dit had ik eerder moeten hebben.”

Snelheid en klein CRM

Over welke functies ben je enthousiast, afgezien van de adviessignalen? “Het klinkt simpel, maar vooral de snelheid en dat je bij het aanmaken van een nieuwe klant veel gegevens in kunt vullen. Bij mijn vorige pakket kon dat niet. Bij Nextens is het prettig dat je op die manier alles op één plek hebt. Het is eigenlijk ook een klein CRM-systeem.”

Koppelingen: ‘efficiëntieslag’

Maak je al gebruik van de koppelingen? “Ik werk met het boekhoudpakket Exact en dat ga ik binnenkort nog koppelen. Ik heb al wel Infine gekoppeld voor het exporteren van gegevens. Vroeger tikte ik alles uit mijn jaarrekening over, maar nu kan ik gewoon een bestandje uit Infine exporteren en importeren in Nextens. Dat is echt een efficiëntieslag.”

Goed gereedschap is het halve werk

“Goed gereedschap is het halve werk. Dat merk ik nu ik Nextens heb. De rapportages zijn heel mooi en overzichtelijk, de adviessignalen zijn handig en het programma denkt met je mee als je een aangifte aan het maken bent. Het geeft zekerheid en is erg gebruiksvriendelijk. Bovendien is ook het fiscale nieuws altijd up-to-date en kan ik door mijn koppeling met FiscaalTotaal gelijk doorklikken naar relevante almanakken, uitspraken, (vooringevulde) rekentools en checklists.”

Nog tips? “Nee, op dit moment niets dan lof.”

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post