THEMA

VERANDEREN VAN SOFTWARE? NEXTENS ONDERSTEUNT EN FACILITEERT

Fiscaliteit verandert, dat weten we. Technologie wordt steeds prominenter en advies aan klanten is veelal gebaseerd op een analyse van data. Hoe sneller u de adviezen uit de data kunt destilleren, des te efficiënter u uw klanten kunt helpen. Met Nextens zijn we continu bezig onze software te verbeteren, om er zo voor te zorgen dat u uw klant zo snel mogelijk een foutloze aangifte kunt aanbieden en hem tevens van proactief advies kunt voorzien.

Waar komen we vandaan?

In 2008 introduceerde Reed Business Information een downloadversie van de aangiftesoftware voor op de desktop. In 2014 kwam de vervolgstap met de introductie van het Nextens-platform in de cloud. Hiermee bieden we een volledig online platform voor het fiscale werkproces. Klantgegevens zijn altijd en overal beschikbaar, updates en back-ups gebeuren achter de schermen en zijn niet plaatsgebonden. U hoeft hier niet meer bij stil te staan.

Meer voordelen

Dat zijn echter niet de enige voordelen. Naast de voordelen die de cloud biedt, voorziet Nextens in meer fiscale mogelijkheden dan zijn desktop-broertje. Denk bijvoorbeeld aan de Adviestool, een functionaliteit die proactief kansen signaleert in het aangifteprogramma. De tool scant de data en geeft seintjes als de aangifte verder geoptimaliseerd kan worden. De koppeling met FiscaalTotaal zorgt ervoor dat ook actuele rechtspraak en wetgeving hierin is verwerkt.

Bovendien bevat Nextens de mogelijkheid om de VIA te importeren en KvK-jaarrekeningen te deponeren. En denk ook aan koppelingen met onder meer Exact Online, waardoor gegevens uit dit programma automatisch geïmporteerd kunnen worden in Nextens.

Meer lezen over de nieuwe functionaliteiten van Nextens?


Bekijk hier de release notes >>

Overstappen: kan ik mijn data meenemen?

Ja, de data kan overgezet worden. Dit geldt voor uw klantaangiften en de SBA’s. En natuurlijk helpen we u hierbij. Lex Ordelman van Eijgen Ordelman vertelde ons eerder al hoe hem dat is bevallen: “De overstap ging redelijk simpel. Ik had ervoor gekozen om gebruik te maken van de overstapservice. In het oude systeem moet je van te voren wel een aantal acties uitvoeren, zodat de database omgezet kan worden. Vervolgens wordt in een uur tijd alles voor je klaargezet en omgezet. De volgende dag waren we meteen al up and running.”

Van Desktop naar Cloud kunnen aangiften gemakkelijk gemigreerd worden. In het geval van het overzetten vanuit andere software geldt dat alleen de SBA’s en NAW-gegevens overgezet kunnen worden. Het pakket moet het namelijk mogelijk maken om gegevens te exporteren, en dat geldt vaak niet voor de aangiften. Ordelman had daar een goede oplossing voor gevonden: “Wij hadden van te voren in één handeling PDF’s gemaakt van alle aangiften en opgeslagen op de server, zodat we er nog wel bij kunnen.”

Dataveiligheid

U heeft met veel privacygevoelige gegevens van klanten te maken. Logisch dus dat u huiverig bent voor verandering en u afvraagt: staan mijn gegevens in de cloud wel veilig? Het antwoord is ja.

Een applicatie in de cloud is in veel gevallen veiliger dan desktop-software. De beveiliging van data ligt namelijk bij een partij die dat voor veel klanten doet en daar dus ook meer budget voor heeft. Er worden bovendien continu back-ups gemaakt, zodat gegevens niet verloren kunnen gaan. Ook ontvangen grote bedrijven de zogenaamde security patches eerder dan particulieren. Nextens heeft daarnaast de certificering ‘Security Verified’ van ICT Institute. Dit toont aan dat er een proces is ingericht om veiligheid te waarborgen. Een applicatie in de cloud betekent dus dat u een deel van de beveiliging niet meer zelf hoeft te doen.

Nextens vrijblijvend verkennen?

Interesse, maar wilt u graag eerst even zien wat de software precies inhoudt? U kunt Nextens eerst gratis en vrijblijvend uitproberen om te ervaren of het aansluit op uw praktijk. De kennisbank FiscaalTotaal is ook gekoppeld aan de aangiftesoftware. Met uw proefabonnement kunt u deze koppeling ook direct uitproberen.

  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post