THEMA

KOPEN BIJ BRITSE WEBSHOPS RESULTEERT IN EXTRA KOSTEN

De douane waarschuwt dat bestellingen bij Britse webshops leiden tot extra kosten en langere levertijden voor de ontvanger.

Brexit

Door de Brexit gelden er nu andere regels voor het importeren van goederen uit het Verenigd Koninkrijk. Omdat zij niet langer lid zijn van de EU, en het daarbij horende vrij verkeer van goederen, moet er btw betaald worden over aankopen die een waarde van € 22 of meer hebben. Over producten met een aankoopwaarde hoger dan € 150 moeten zelfs invoerrechten betaald worden. Anderzijds moet voor producten die uit de EU naar het VK gaan btw afgedragen worden aan ‘Her Majesty’s Revenue and Customs’, de Britse belastingdienst.

Inklaringskosten

Volgens de douane kan dit tot onaangename verassingen leiden onder consumenten die de extra kosten niet verwacht hadden. Ze krijgen opeens bericht van de pakketvervoerder dat er een bedrag betaald moet worden voordat het pakket verder kan. Bij een bestelling van € 23 uit het VK kan dit al € 12 aan extra kosten opleveren, waarvan de helft naar de pakketvervoerder zelf gaat. Deze rekent namelijk ook inklaringskosten voor het afhandelen van de btw.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post