THEMA

BELASTINGDIENST VERZENDT BRIEVEN ‘TE BETALEN BEDRAG’

Eerder dit jaar hebben ondernemers en particulieren een brief van de Belastingdienst ontvangen over een openstaand bedrag. Als het bedrag nog niet is betaald, stuurt de Belastingdienst binnenkort als attentiesignaal een brief.

Routekaarten hervatten uitvoering

De brief maakt onderdeel uit van de zogeheten ‘Routekaarten hervatten uitvoering Ondernemers en Burgers’. In de routekaarten staat in de kolom ‘Vanaf augustus’ staan: Verzenden aankondigingen dwangbevel.

Bij het betalen moet het juiste betalingskenmerk worden vermeld. Wanneer men het kenmerk kwijt is kan worden gebruikt gemaakt van de Zoekhulp betalingskenmerk. Het aanslagnummer staat bovenaan de brief meldt de fiscus.

Dwangbevel

Als men dit moment niet kan betalen dan kan er misschien nog uitstel worden aangevraagd of een betalingsregeling worden afgesproken. Daarover leest u meer in de voorbeeldbrieven onderaan dit bericht.

Als men de aanslag niet betaalt - en geen verzoek heeft gedaan voor uitstel van betaling of een betalingsregeling - stuurt de Belastingdienst een dwangbevel. Hieraan zijn aanvullende kosten verbonden.

Routekaarten en voorbeeldbrieven

Bekijk de routekaarten van de Belastingdienst over het hervatten van de uitvoeringswerkzaamheden:

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
Share this post
  • Vond u dit bericht waardevol?