THEMA

OMZETGROEI VOOR ACCOUNTANTS EN ADVOCATEN ZET DOOR

Advocaten en accountants gaan een goed jaar tegemoet volgens ABN Amro. De omzetgroei van vorig jaar wordt doorgezet. De zakelijke dienstverlening kan volgens een prognose van de bank een omzetgroei van 3 procent verwachten. De huidige coronamaatregelen zullen tot minder vraaguitval leiden dan vorig jaar denkt ABN Amro.

Vorig jaar

Afgelopen jaar daalde de omzet nog met 3 procent voor de gehele zakelijke dienstverlening. Daar vallen onder meer advocaten, schoonmakers en uitzendkrachten onder. Bij die laatste twee ging het om maar liefst 9,1 procent daling over 2020. Beveiligers en uitzendkrachten kunnen aan het werk bij de test- en priklocaties en schoonmakers worden in ziekenhuizen ingezet, schrijft het FD.

Vanwege de pandemie kunnen veel uitzendkrachten niet rekenen op het werk in de horeca en evenementensector. Maar corona zorgt ook voor nieuw soort werk zoals in de zorg. Dat zegt Ingrid Laane, ABN Amro-econoom die verantwoordelijk is voor het onderzoek. 'Die vraag is inmiddels goed op gang komen.'

Omzetgroei accountants en advocaten

Accountants- en advocatenkantoren hebben tot nu toe weinig last van de coronapandemie. Volgens de prognose stijgt de omzet bij de advocaten met 3 procent, dat is iets minder dan de 5,8 procent van vorig jaar. Accountants zijn druk met de NOW-steunregelingen voor de ondernemers in problemen. De omzet van de controlerende accountants zal komend jaar met 2 procent stijgen denkt de bank.

Het herstel zal pas in de tweede helft van dit jaar zichtbaar zijn, zegt Laane. Bij de prognose is de bank er van uitgegaan dat het kabinet de coronamaatregelen af zal schalen in die periode. Dan zal ook een groot deel van de kwetsbare mensen gevaccineerd zijn, aldus het FD.

Altijd op de hoogte blijven?


Ontvang gratis fiscaal nieuws in uw mailbox
  • Vond u dit bericht waardevol?
Share this post