THEMA

TVL-AANVRAGEN OOK MOGELIJK VOOR ACCOUNTANTS EN INTERMEDIARS

Vanaf 1 september kunnen ook accountants en andere intermediars een TVL-aanvraag (Tegemoetkoming Vaste Lasten) indienen namens getroffen ondernemers. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Verschillende accountantsorganisaties hebben hiervoor gelobbyd bij het ministerie van Financiën.

Ketenmachtiging

Het leek ook vreemd en onlogisch dat accountants en andere intermediars geen TVL-aanvraag konden indienen voor klanten. Bij voorloper TOGS kon dit immers wel. De TVL richt zich ook op door de coronacrisis getroffen ondernemingen en instellingen. Maar de hoogte van de tegemoetkoming, de berekeningswijze zijn niet hetzelfde als van de TOGS.

De ondernemer moet om de veiligheid te garanderen wel eerst een ketenmachtiging geven aan de accountant of intermediar. Dit gaat via eHerkenning.nl. Ondernemers die aan de voorwaarden voldoen, kunnen tot en met 30 oktober 2020 17:00 uur een aanvraag indienen.

Recreatieve vliegsector

De recreatieve vliegsector is tegelijkertijd toegevoegd aan de lijst van sectoren die in aanmerking komen voor de regeling. Het moet de luchtballonvaarders en instructeurs van sportvliegtuigen helpen met het betalen van hun vaste lasten tot 30 september 2020. Het gaat om ondernemers onder de SBI-code 51.10.

Zij moeten wel aan de voorwaarden van de regeling voldoen, zoals minimaal 30% omzetverlies tussen 1 juni en 30 september 2020, en het bedrijf moet minimaal € 4.000 aan vaste lasten hebben, dat schrijft de RVO.

Share this post
  • Vond u dit bericht waardevol?